Claudia
"Echte aandacht, echte zorg, iedereen is uniek en verdient een unieke aanpak."
Claudia
Mijn naam is Claudia van Leeuwen, oprichtster van ASBZ, daarnaast werk ik als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij een vooraanstaande ggz organisatie. Ik ben gespecialiseerd in traumabehandeling en acute zorg/crisisinterventie. Tevens ben ik opgeleid om EMDR-sessies te geven, waarmee ik cliënten begeleid bij het verwerken van ingrijpende ervaringen. Mijn passie ligt in het bieden van professionele zorg, met oprechte aandacht en empathie voor de unieke behoeften van ieder mens.

Sinds 1995 werk ik in de zorg, waar ik begon als verpleegkundige in het algemeen ziekenhuis. Dit werk deed ik met veel plezier, toch ontdekte ik al snel dat mijn ware passie lag binnen de geestelijke gezondheidszorg. Daarom heb ik ervoor gekozen me te specialiseren in dit vakgebied, en ben ik sinds 1998 werkzaam in verschillende functies binnen de ggz.
In de loop der jaren heb ik uitgebreide en waardevolle ervaring opgedaan binnen diverse facetten van de psychiatrie. Zo heb ik gewerkt op verslavingsafdelingen, in de ouderenpsychiatrie, op acute opnameafdelingen en binnen begeleid wonen. Deze brede expertise, gecombineerd met mijn somatische achtergrond, stelt mij in staat om een holistisch en volledig perspectief te bieden.
In 2013 maakte ik de overstap naar het ambulante werk binnen de ggz, waar ik direct het gat merkte tussen behandeling en begeleiding. Het was vaak onduidelijk wat begeleiding kon bieden waar de behandeling ophield. Dit creëerde een gevoel van onzekerheid, vooral voor cliënten die dreigden tussen wal en schip te vallen. In dit gat zag ik voor mezelf een belangrijke taak weggelegd: het ondersteunen van cliënten, juist diegenen die geen plek vonden binnen de traditionele behandelstructuren. Met mijn kennis van de (specialistische) ggz en het sociale domein wilde ik deze doelgroep helpen om weer grip te krijgen op hun eigen leven. Ik geloof sterk in de kracht van integrale zorg, waarbij zowel de psychische als de sociale aspecten van het leven centraal staan.
In dit kader heb ik ook het initiatief genomen om een regionaal team op te starten bij een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in het bieden van psychiatrische zorg aan huis. Met als doel mensen met psychische problemen te ondersteunen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven en zo actief mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij.
Het oprichten van dit team heeft mijn passie voor integrale en cliëntgerichte zorg verder versterkt. In 2017 besloot ik ASBZ op te richten, zo kan ik mijn visie op gespecialiseerde zorg nog beter over brengen en in de praktijk realiseren. Bij ASBZ staat de overtuiging centraal dat ieder mens uniek is en daarom behoefte heeft aan zorg en begeleiding die volledig is afgestemd op de individuele situatie. ASBZ staat voor toegankelijke, persoonsgerichte zorg op maat.
Het betrekken van naasten speelt een cruciale rol in mijn werk. Familieleden, vrienden en andere belangrijke relaties zijn vaak onmisbaar in het herstelproces van jou of je naaste. Door hen actief bij de zorg te betrekken, kan niet alleen het netwerk versterken, maar ontstaat er ook een bredere en meer duurzame ondersteuning. Ik vind het belangrijk om met naasten samen te werken en hen te voorzien van de juiste informatie en steun, zodat zij hun rol als partner in het herstelproces kunnen begrijpen en effectief kunnen bijdragen aan het welzijn van jou of je naaste.
In mijn manier van werken staat het principe van "Positieve Gezondheid" centraal. Dit houdt in dat ik jou of je naaste niet alleen ondersteun in het omgaan met psychische klachten, maar ook help bij het versterken van veerkracht, zingeving en sociale netwerken. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch richt de zorg zich doorgaans op klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. De focus ligt niet op ziekte of aandoening, maar op jou als persoon zelf, Positieve Gezondheid kijkt verder dan de oppervlakte. Het richt zich op het versterken van jouw vermogen, of dat van je naaste, om de regie over het eigen leven te behouden of te vergroten, ondanks de uitdagingen waarmee je geconfronteerd wordt. Door deze benadering ontstaat een meer holistische kijk op gezondheid, waarin ik jou of je naaste in al zijn facetten kan ondersteunen.
Mijn doel is om de juiste zorg en begeleiding te bieden op het juiste moment. Het is mijn missie om een brug te bouwen tussen de geestelijke gezondheidszorg en het sociale domein, zodat niemand tussen wal en schip raakt.
